18 Haziran 2010 Cuma




Organik bal, üretim aşamasında kimyasal etkiye maruz alanlardan uzakta arıların çiçek meralarında yayılması ile elde edilen baldır Organik bal, çiçek nektarından elde edilen doğallığına ilaveten kimyasal kalıntılardan da temiz olduğunu ifade eder (zirai ilaçlar, her türlü çevre kirliliği ve arı ilaçları)
Organik arıcılık belirli şartlara bağlanarak kontrol altında yapılan bir faaliyettir Bunun belli başlı şartları şunlardır Tarım Bakanlığının yetki verdiği Sertifikasyon kuruluşlarından birisi ile sözleşmeli olarak kontrolü altında faaliyetin yürütülmesi zorunludur Arıcılık malzemeleri tamamen doğal malzemelerden oluşmaktadır Kovanlar bitkisel orijinli boya veya bitkisel yağlarla boyanmaktadır Zirai üretim yapılan yerlerden en az 3 km mesafede tabii meralarda üretim yapılmaktadır Arı için kullanılan ilaçların bitkisel orijinli ilaçlardan olması zorunludur Bunun için kekik yağı, nane yağı vs kullanılmaktadır Arıcılık için kullanılan bütün girdiler bitkisel orijinli organik olmak zorundadır;
Elimden geldiğince bu site altında bal organik bal anzer balı ayane balı andon balı, çok eski bir geçmişe sahip olmasına karşın arıcılığın gelişmesi hakkında bilgi ve tecrubelerimi sizlerle nacizane paylaşacağım ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder